|

Parempaa kesää kohti – ilman ininää

Hyttyset, sääsket, itikat… Myös ’ei niin rakkaalla lapsella’ on monta nimeä. Mutta me kaikki sen tiedämme, että hyttysistä on vaivaa ja hankaluuksia koko kesän ajan. Ja me, hyttysmyrkyt.fi, olemme sinun kanssasi ininää vastaan. Kokoamme tälle sivustolle parhaat hyttysmyrkyt ja karkottimet – juuri sellaiset kun kaipaat omaan käyttötarkoitukseesi.

Hyttyslajeja on jopa 3 500 ja ne tunnistetaan kaksisiipisten hyönteisten heimoon. Suomessa esiintyvät 42 hyttyslajia enimmäkseen imevät verta, jättäen ikävän ja kutisevan hyttysenpureman jälkeensä, mutta muualla maailmalla hyttyset levittävät vaarallisia tauteja – kuuluisampana malaria. Hyttyset ovat todella pikkiriikkisiä – alle 16 millimetriä pitkiä ja painavat alle 2,5 milligrammaa. Niiden pieni koko ja Suomessa esiintyvien hyttysten harmittomuus ei kuitenkaan tee itikoista mitenkään mukavia ja kautta aikojen ihmiset ovat keksineet erilaisia hyttysten puremien lievennyskeinoja sekä hyttysten karkottimia.

Hyttysiä voi karkottaa luonnollisin menetelmin eteeristen öljyjen avulla, kuten laventeli- tai sitruunaöljyä käyttäen, tai käyttää tehokkaaksi todettua hyttyssuihketta tai sprayta, kuten kuuluisaa Offia. Hyttysmyrkkyjä pystyy levittämään roll-on rullalla tai spraylla. Hyttysmyrkkyjä löytyy niin hajusteettomia, jotka sopivat herkälle iholle, kuten myös tuoksuvia hyttysmyrkkyjä. Kun haluat suojata ison seuran kerralla, mieti olisiko hyttyssavu tai jokin elektroninen hyttyskarkoitin se paras vaihtoehto. Myös hyttyshatut ja muut suojavaatteet auttavat sinua hyttysen puremia vastaan. Parhaimman suojan saa yhdistämällä erilaisia hyttysmyrkkyjä, jolloin pureman mahdollisuus pienenee entisestään. Valitse sinulle sopiva hyttysmyrkky tai -karkotin ja vietä mökkireissut oikeasti rauhassa – ilman ininää tai kutiavia puremia.

Similar Posts